Igen, de ez általában azt jelenti, hogy nagyobb problémák vannak a játékban

Igen, de ez általában azt jelenti, hogy nagyobb problémák vannak a játékban

Fogorvosa választhat dióda lézerek, CO2 lézerek, Nd: YAG lézerek, Er: YAG és Er, Cr: YSGG lézerek közül. Minden az íny és a szomszédos csont állapotától függ.

Míg a dióda és a CO2 lézer segít a lágy szövetek cauterizálásában, addig az Nd: YAG lézerek és az Er: YAG lézerek hatékonyabbak a fogkő eltávolításában. A lézerterápia legjobb része az, hogy fogorvosa az Ön igényei szerint szabja meg a teljesítményt és a hullámhosszokat.

A biztosító fizetheti ezt az eljárást?

Egyes fogászati ​​biztosítási tervek bizonyos típusú lézerterápiákat fedezhetnek a parodontális kezeléshez, míg mások nem.

Ha rendelkezik fogászati ​​biztosítással, ellenőrizze, hogy az fedezi-e az ínykezelést. Győződjön meg arról, hogy lefedi a lézerrel segített fogászati ​​terápiákat. A legjobb, ha a terápia megkezdése előtt konzultál a biztosítótársasággal. Egyes fogászati ​​biztosítási tervek megkövetelik bizonyos feltételek teljesítését a lézerterápia fedezése előtt, például, hogy mennyire súlyos az ínybetegség, vagy hány fogat kell kezelni.

A fogászati ​​lézerek természeténél fogva olyan élményt nyújtanak, amelyet imádni fog. A lézerek egyedülállóak abban, hogy segítik a súlyos fogínyfertőzések kezelését, a gyógyulást és a szövetek regenerálódását a helyszínen. Ha fogágygyulladásban szenved, feltétlenül beszéljen fogorvosával a fogászati ​​lézer előnyeiről és hátrányairól, és arról, hogy a lézeres fogínyterápia megfelel-e Önnek.

GYIK

A fogászati ​​lézerek biztonságosak és az FDA által jóváhagyottak?

Igen, a fogászati ​​lézereket az FDA jóváhagyta, és a fogorvosok a lézereket javasolják a sebészeti fogínyterápia biztonságos alternatívájaként. Azonban meg kell védenie a szemét a lézerektől. Az eljárás megkezdése előtt fogorvosa eltakarja a szemét. Ezenkívül a lézerek helytelen kiválasztása tönkreteheti az eljárást. Győződjön meg róla, hogy tapasztalt kezekben van.

Mennyibe kerül a fogászati ​​lézeres fogínyterápia?

A lézeres fogínykezelés költsége attól függ, hogy mennyire súlyos az ínyfertőzés. A költségek az Ön lakóhelyétől, a kezelést végző fogorvos tapasztalatától és szakértelmétől, valamint a használt lézer típusától függően is változhatnak. Beszéljen fogorvosával, hogy megtudja a becslést. A lézeres terápiák költségesek lehetnek, és a legjobb, ha van egy ötleted, mielőtt a kezelés mellett döntesz.

Hosszú a lézer utáni helyreállítási idő?

Nem, a gyógyulás gyors a lézeres fogínyterápia után. Némi fájdalom, duzzanat és kellemetlen érzés a területen gyakori, de általában enyhék és egy héten belül elmúlnak, megfelelő szájápolás és gyógyszeres kezelés mellett. Kövesse fogorvosa utasításait a jobb gyógyulás érdekében. Keresse fel fogorvosát, ha a fájdalom erőssé válik, a terület zsibbad marad vagy a duzzanat fokozódik.

Az emberek természetesen fantáziálnak életük különböző részeiről, beleértve a szexet is. A párkapcsolatban élők számára ezek a fantáziák gyakran a partnereik körül forognak, de nem mindig. A szexuális fantáziák gyakran más embereket is tartalmazhatnak. Érthető az aggodalom, ha a fantáziája valaki másról szól, mint a partneréről, de valószínűleg nincs ok az aggodalomra.

A legfontosabb elvitelek:

 • A párkapcsolatban élő emberek többsége másról, mint a partneréről álmodozik, ezeket extradiádikus fantáziáknak nevezzük.
 • Az extradiádikus fantáziák teljesen normálisak, és a legtöbb esetben semmi vétkesnek vagy szégyellnivalójuk.
 • Az extradiádikus fantáziák az egészséges szexuális vágy jelei lehetnek, és segíthetnek javítani jelenlegi kapcsolatodban.
 • Ha aggódik miattuk, ez annak a jele lehet, hogy nagyobb problémák vannak a kapcsolatában, amelyekkel foglalkozni kell.

A fantáziák normálisak

Az emberi természethez tartozik, hogy szexuálisan fantáziáljon az emberekről, függetlenül attól, hogy kapcsolatban áll valaki mással. Ezeket az álmodozásokat a partnereden kívüli emberekről „extradiadic szexuális fantáziáknak” nevezik – de mennyire gyakoriak?

A kutatók anonim kérdőívet adtak ki azoknak az egyetemi hallgatóknak és alkalmazottaknak, akik arról számoltak be, hogy heteroszexuális kapcsolatban élnek. A 349 fős csoportból 87%-uk fantáziált valaki másról az elmúlt két hónapban.

Ez a férfiak 98%-a és a nők 80%-a. Ez igaz volt a kapcsolat hossza, a korábbi szexuális partnerek száma és a jelenlegi partnerrel történt korábbi megcsalás ellenére is.

Ha az átlagpopuláció ezt a tanulmányt tükrözi, az azt jelenti, hogy a párkapcsolatban élő emberek elképesztő többsége másokról fantáziál. Bár ez olyan gyakori, ez azt jelenti, hogy rendben van?

Nem baj fantáziálni

A fantáziák szólhatnak egy korábbi szexuális partnerről vagy exről, egy munkatársról, barátról, hírességről vagy idegenről. Az extradiádiás fantáziák nem rosszak, függetlenül attól, hogy kiről szólnak. Annak ellenére, hogy nem rossz, a bűntudat még mindig előjöhet. A bűntudat természetes reakció, ha valaki másról kezdesz fantáziálni. A fantázia birtoklása és a fantázia szerinti cselekvés nagyon különböző dolog.

Nem csak ez, hanem az, hogy valaki másról fantáziál, az egészséges kapcsolat jele lehet. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akiknek extradiád fantáziájuk volt, magasabb szexuális elégedettségről számoltak be jelenlegi kapcsolatukban, mint azok, akiknek nem volt ilyen fantáziájuk.

Miért lehet fantáziálni

Ha ez így normális, miért fantáziálnak az emberek másról, mint a párjukról?

 • A kapcsolat hossza. A hosszabb kapcsolatban élők hajlamosabbak a partnerükön kívül másokról fantáziálni. Ez azt jelentheti, hogy kapcsolata új szakaszához érkezett, a szenvedélyes nászút szakaszától az intim társaság helyéig, így az elméje vándorlásra és fantáziálásra hagyja magát. Ismétlem, ez nem rossz dolog, amíg nem vezet hűtlenséghez. Érdekes módon azok a nők, akiknek több partnerük volt a jelenlegi partnerük előtt, vagy a múltban csaltak, több szexuális fantáziát tapasztaltak más emberekről, mint partnerükről. Ez a hatás csak a nőkre volt igaz, a férfiakra nem.
 • Magasabb szexuális vágy. Azok az emberek, akik nem a partnereikről fantáziálnak, nagyobb valószínűséggel képzelődnek a szexről általában, ami összefüggésbe hozható a nagyobb szexuális vágykal vagy azzal, hogy nyitottabbak a szex iránt.

Kapcsolatok és vonzalom

Rossz jel, ha azt a személyt, akiről fantáziálsz, vonzóbbnak találod, mint a partneredet? Valószínűleg nem.

Még ha valakiről fantáziálsz is, akit vonzóbbnak találsz, mint a partnered, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy aggódnod kellene a kapcsolatod miatt. A vonzalom és a kapcsolati elégedettség különböző dolgok. A partnereden kívül más emberekhez is vonzódhatsz, de a kapcsolatoddal mégis nagyon elégedett lehetsz.

Egy kapcsolatban sokkal több van, mint a vonzalom, és teljesen kiteljesedett és boldog lehetsz a pároddal, és mégis vonzóbbnak találhatsz más embereket.

Fantáziálás valaki másról szex közben

Az extradiádiás fantáziák még bonyolultabbnak tűnhetnek, ha akkor történnek, amikor szexelsz jelenlegi partnereddel. Bűntudatot vagy zavarodottságot érezhet, de ismételten – ez valószínűleg nem ad okot aggodalomra.

Az alacsony szexuális vágyakkal rendelkezőknek előnyös lehet valaki másról fantáziálni. A hipoaktív szexuális vágy zavarában szenvedő nők szexuális fantáziáik révén segíthetnek visszatérni a normális szexuális működéshez, akár partnerükről van szó.

Másrészt aggasztó lehet, ha már nem élvezed a szexet a partnereddel. Ez nem jelenti azt, hogy maguk a fantáziák rosszak, de lehet, hogy a szexuális életeddel való elégedetlenségből vagy a kapcsolat egyéb problémáiból származnak.

A fantáziáidról beszélve

Az egészséges kapcsolat a kommunikáción múlik. Általában minél őszintébb vagy a partnereddel, annál jobban érzed majd magad a kapcsolatban. Rajtad múlik, hogy el akarod-e mondani nekik, és biztosan nem kell, de hasznos lehet.

Ha úgy érzed, hogy fantáziáid kezdenek éket verni közted és partnered közé, akkor ezt kommunikálnod kell velük, mielőtt tovább fajulna.

A kapcsolati dinamikától függően a fantáziájáról való beszéd akár bekapcsolás is lehet. Használhatja ezeket a beszélgetéseket, hogy többet megtudjon partnere vágyairól, vagy szexi előjátékként.

A párod másról fantáziál?

Ismétlem, általában nincs semmi baj azzal, ha valaki másról fantáziál. Valószínűleg nem fogja észrevenni, ha a partnere ezt teszi, hacsak nem közli veled. Problémák merülhetnek fel azonban, ha ezek a fantáziák elvonják a figyelmet vagy mindent felemésztőek. Ebben az esetben viselkedésbeli változásokat észlelhet, például:

 • A szexuális életed másnak vagy rossznak tűnik
 • Sokat beszélnek egy másik emberről
 • Úgy tűnik, nincsenek jelen a kapcsolatban
 • Úgy tűnik, titkolnak valamit

Ha partnere másképp viselkedik, vagy arra gyanakszik, hogy valaki másról fantáziál, kérdezze meg. Ez tisztánlátást és lelki békét hozhat számotokra, sőt még közelebb hozhatja Önt egymáshoz.

Mikor kell aggódnia a kapcsolata miatt

Vannak olyan esetek, amikor valaki másról való fantáziálás aggodalomra adhat okot? Igen, de ez általában azt jelenti, hogy nagyobb problémák vannak a játékban.

Felteheti magának a kérdést, honnan származnak ezek a fantáziák. Természetes, hogy valaki másról fantáziál, és nincs vele semmi baj. Ennek ellenére, ha úgy érzi, hogy az igényeit nem elégítik ki, és a kapcsolata már nem elégíti ki Önt, akkor a kapcsolatban más problémák is felmerülhetnek, amelyeket kezelni kell.

Ha úgy érzed, hogy a tiéd vagy partnered extradiádikus fantáziái hatással vannak a kapcsolatodra, akkor itt az ideje, hogy átértékeld a kapcsolatot. Az is hihetetlenül hasznos lehet, ha ezt egyéni és párterápiával beszéljük meg.

A kapcsolatok típusai

Bár normális és rendben van, ha valaki másról fantáziál, miközben monogám kapcsolatban él, az is jó, ha más kapcsolati dinamikát vesz figyelembe. Ha úgy érzed, hogy fel szeretnéd fedezni szexualitásod különböző összefüggéseit vagy részeit, érdemes megfontolni, hogy beszélj a partnereddel az etikus, nem monogámia kipróbálásáról.

Az etikus, nem monogámia sokféleképpen nézhet ki:

 • Csak másokkal legyen szexuális kapcsolata, de romantikussal ne.
 • Menj csak randevúzni másokkal.
 • Lehetősége van romantikus kapcsolatokra másokkal.
 • Ön és partnere is randevúzzon a www weicode official top címen, vagy vonjon be egy másik személyt a kapcsolatba.

Az extradiádikus fantáziák nem feltétlenül annak a jele, hogy nem monogám akarsz lenni, de teljesen egészséges, ha ezt szeretnéd felfedezni.

Contents

Looking for a similar assignment? Get 15% discount on your first order with us
All papers are written from scratch and are 100% Original. Try us today!
Use the following coupon
"SAVE15"

Order Now